Skammerens datter 2

OPFØLGEREN TIL KÆMPE-SUCCESEN “SKAMMERENS DATTER”

 

Efter den store succes med “Skammerens Datter” på Østre Gasværk Teater i 2012 besluttede teatrets ledelse sig for at søsætte noget så sjældent som en teater-toer.

“Skammerens Datter 2” skulle være en direkte fortsættelse af den første musical og altså ikke en dramatisering af Lene Kaaberbøls andet bind i Skammer-serien, “Skammertegnet”.

Østre Gasværk Teaters teaterleder Pia Jette Hansen spurgte Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier, om de sammen med Lene Kaaberbøl kunne fremtrylle en historie, som inkorporerede de tre sidste bøger i serien, således at eventyret om Dina, i teaterudgaven, kunne rundes ordentligt af.


Den 29. oktober 2013 var der således premiere på “Skammerens Datter 2”, og den 7. november 2013 var der repremiere på “Skammerens Datter 1”. De to forestillinger spillede alternerende, og på udvalgte lørdage kunne begge forestillinger opleves i forlængelse af hinanden, til Skammer-Maraton. Denne fuldendte teateroplevelse blev nomineret til Årets Reumert 2014 som Bedste Musikteater.


Musikken fra “SKAMMERENS DATTER” kan købes på CD ved i Østre Gasværk Teaters webshop; pris kr. 125.
PRESSEN SKREV OM SKAMMERENS DATTER 2:


* * * * * * Modkraft.dk: “Skammerens Datter 1, samt Danmarks første musical-fortsættelse, 2‘eren, er mesterværker.”

* * * * * * Østrogen.dk: “En på alle måder fantastisk forestilling og fortælling, der åbner sig op i et fyrværkeri af magi og overraskelser og efterlader et begejstret publikum med gåsehud.”
* * * * * Politiken: “Der er mere spektakulær action, mere død og flere voldsomme, sindsoprivende optrin, som nok kan få en tåre frem hist og her. Lasse Aagaards middelalderinspirerede musik får sat blus under følelserne.”

  1. ** * * * GregersDH: “Den må ses. En musikteater-forestilling med sjældne

kvaliteter. Opførelsen af denne 2’er er en brillant fortælling.”

  1. ** * * * B.T: “Det er en både hæsblæsende og skamløst magisk fabel ... Der er

overraskende mange ægte, gribende passager.”

  1. ** * * * Teateravisen.dk: “En storslået fortsættelse.”

  2. ** * * * CPHCulture.dk: “Anden del af af Østre Gasværks imponerende musical-

version af Skammerens Datter lever heldigvis op til første del.”

  1. ** * * * Kultunaut: “Forventningerne var i top. Skammerens Datter 2 blev heldigvis alt andet end en skuffelse i forhold til den svært anmelderroste 1’er.”

* * * * (ud af 5) Børn i Byen.dk: “Skammerens Datter er noget af det bedst producerede for aldersgruppen i Danmark nogensinde.”

  1. ** * * Berlingske Tidende: “Med dramatiseringen af Lene Kaaberbøls i forvejen

populære fantasyromaner er det lykkedes Østre Gasværk Teater at ramme en guldåre.”

  1. ** * * Frederiksborg Amts Avis: “Lasse Aagaards musik er enkel, Thomas Høgs

sangtekster lige så enkle, og Sune Svanekiers dialog rummer kun det nødvendige.”

  1. ** * * Børsen: “Mange glimrende skuespilpræstationer, flere enorme optrin samt

superflotte og overbevisende sang- og musikindslag. Lasse Aagaards musik er en formfuldendt kombination af nutidige klange og middelalder- og renæssancemusik.”
* * * * Jyllands-Posten: “Det er flot familieteater i den store stil.”
Weekend-Avisen (giver ikke stjerner): “Historiens store følelser og dybe spørgsmål fortælles gennem de smukke flerstemmige sange. Skammerens Datter 1 var et brag af en forestilling. Skammerens Datter 2 går et skridt dybere i intensitet, inderlighed og kunstnerisk raffinement.”

Information (giver ikke stjerner): “Skammerens Datter 2 er blevet imponerende vellykket.”